Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anunțat că pregătește un pachet de ajutoare în valoare de 170 miliarde de dolari pe o perioadă de 15 luni pentru a ajuta țările să facă față crizelor multiple, inclusiv cea alimentară și umanitară provocată de războiul din Ucraina, informează AFP, preluată de Agerpres. „Pregătim un răspuns continuu, date fiind crizele multiple” din lume, a declarat Malpass presei la lansarea reuniunilor de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale.

Președintele Băncii Mondiale a evocat în special insecuritatea alimentară și criza refugiaților, legate de războiul din Ucraina.

Milioane de oameni, mai ales femei și copii, au fugit din Ucraina pentru a scăpa de atacurile forțelor ruse, amintește France Presse.

„Pe parcursul următoarelor săptămâni intenționez să discut cu consiliul nostru de administrație un nou pachet de circa 170 de miliarde de dolari pe o perioadă de 15 luni pentru a acoperi perioada aprilie 2022 – iunie 2023”, a precizat Malpass. Obiectivul este de a „angaja circa 50 de miliarde de dolari din această sumă în cursul următoarelor trei luni”, a menționat el.

Mai multe informații, aici.

Copyright foto: 123RF Stock Photo