Fără acțiuni imediate de combatere a schimbărilor climatice, creșterea nivelului apelor, lipsa apei și diminuarea productivității culturilor agricole ar putea forța 216 milioane de persoane să migreze în interiorul aceleiași țări până în 2050, arată un raport publicat de Banca Mondială, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Raportul, intitulat Groundswell 2.0, prezintă diferite prognoze cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra a șase regiuni și a ajuns la concluzia că „puncte fierbinți” de migrație provocate de schimbările climatice ar putea apărea încă din 2030 și se vor intensifica până în 2050, afectând cel mai grav cele mai sărace părți ale lumii.

Africa subsahariană ar putea fi responsabilă pentru 86 de milioane de migranți interni, la care se vor adăuga alte 19 milioane în Africa de Nord, 40 de milioane în sudul Asiei și 49 de milioane în estul Asiei și în Pacific.

Banca Mondială subliniază că astfel de evenimente vor crea un stres semnificativ atât asupra zonelor care trimit, cât și asupra celor ce primesc migranți interni, punând presiuni asupra orașelor și zonelor urbane și punând în pericol progresele înregistrate la capitolul dezvoltare.

Mai multe informații, aici.

Copyright foto: 123RF Stock Photo